Dulceata de smochine

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 25 Oct 2017 | 9329 vizualizari

 

Dulceata de smochine are un roz delicat si o aroma interesanta, parfumata pe care nu o gasesti oriunde, e speciala, trebuie s-o incerci ca sa intelegi. E o ca o poveste, iar mie imi place mult… si atat.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg sau 30 de smochine
  • 600 g zahar
  • 3 pahare apa
  • 1/2 lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de smochine:

 

Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.

 Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se adauga si fructele.

Se ia spuma la nevoie si se amesteca mereu, sa nu se lipeasca, cu miscari line. Se fierbe la foc mic pana cand siropul s-a legat si dulceata s-a redus aproape la jumatate.

 Se lasa la racit, apoi se toarna in borcane si se eticheteaza.

 

Timp de pregatire: aprox 10 min

Timp de gatire: aprox 45 min

Portii: 2 borcane mari si unul mic.

 

Pofta Buna!

 Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/09/dulceata-de-smochine.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de smochine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

mirela0911 1

29.10.2017, 21:01

Nu am mancat niciodata dar cred ca e tare buna!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:09

Multumesc mult, Madi!

Ancutsa 1

30.10.2017, 13:10

Mirela, daa, noua ne-a placut mult, e aromata, are un parfum anume, trebuie sa incerci si tu!

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine